Bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Gebruik code 'LENTE' voor 15% korting

Kockums

Een welkome terugkeer
Het is eind 18e eeuw in Ronneby, de familie Kockums is net begonnen met de bouw van hun nieuwe fabriek. Het plan is om potten, emmers en ziekenhuisgerei te produceren. In 1893 lanceert het bedrijf een geheel nieuwe productlijn, een product dat de toekomst van hun bedrijf volledig zal veranderen: geëmailleerd kookgerei.

Kockums geëmailleerde kookgerei wordt in verschillende kleuren gemaakt, maar het is de zachtgele kleur met het dunne donkergroene randje aan de bovenkant waar het Zweedse volk verliefd op wordt en het wordt een bestseller. De bloeiperiode voor Kockums producten is de jaren 1930. Ze maken kookgerei als nooit tevoren en het authentieke design met duurzame materialen is zichtbaar in elk Zweeds huis.

Maar toen kwamen de jaren 60. De Zweedse huishoudens kiezen voor plastic. De fijne geëmailleerde potten belanden verder naar achteren in de keukenkastjes en blijven ongebruikt... Kockums Jernverk voldoet aan de verminderde vraag met nieuwe kleuren en nieuwe ontwerpen met de hulp van succesvolle ontwerpers, zoals zilversmid Sigurd Persson en ontwerper Arne Erkers. Helaas was dit niet genoeg. Uiteindelijk moest de productie worden stopgezet.

Maar nu veranderen de tijden in ons voordeel. Vandaag de dag is plastic uit de Zweedse huishoudens verdwenen en is er ruimte voor kwaliteit, design en vorm in de keuken. We hebben geprofiteerd van het beste uit de jaren 30 - zoals het duurzame materiaal en het innovatieve design - het kleurenpalet is vernieuwd en Kockums Jern opnieuw geïntroduceerd.

Met onze nieuwe collectie willen we je inspiratie en plezier in de keuken geven en je een gevoel van koken dat je nog niet eerder hebt ervaren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze producten mooi genoeg zijn om ook op tafel tussen de maaltijden zichtbaar zijn in je huis.

Het enige wat we moesten doen was wachten op de juiste tijd, en die tijd is nu gekomen.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »